--

Охорона лісу

--

Лісозаготівля

--

Переробка

--

Лісовідновлення

БЕРЕЖІТЬ ПРИРОДУ ВІД ПОЖЕЖ

 

Щороку з настанням весни та встановленням стійкої сухої погоди в лісівників починається гаряча пора пожежонебезпечний період. Всім добре відомо, що вогонь – це ворог, який не шкодує нічого живого. Тому найкращий спосіб уникнути пожежі – це якісно провести профілактичні заходи. Адже пожежу легше попередити ніж загасити.                                                                                
Починаючи з нового року на підприємстві проводяться заходи: ревізія обладнання для пожежогасіння , оглядаються пожежні водойми та під’їзні пірси до них, також ревізуються пожежні вежі та камери відеонагляду за лісовими масивами. В лісництвах створюються та проводяться догляди за мінералізованими смугами, адже запланований об’єм створення мінералізованих смуг становить 100 км., а доглядів за мінералізованими смугами 1950 км. Для усвідомлення відповідальності з населенням проводиться роз’яснювальна робота, роздаються попереджувальні листівки, розвішуються аншлаги, банери, панно на протипожежну тематику.
Разом з тим буде проводитися патрулювання в найбільш пожежонебезпечних лісових масивах та перекриття позапланових доріг. Передбачити місце виникнення лісової пожежі – завдання майже не реальне, тому лісова охорона філії «Радомишльського лісомисливського господарства» ДП «Ліси України» застерігає всіх тих ,хто випалює суху рослинність на полях, в лісосмугах, вздовж автомобільних доріг, що такі дії можуть нанести непоправних втрат для екосистеми навколишнього природного середовища. Нагадуємо, що згідно чинного законодавства України за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до лісових пожеж, та поширення їх на значні площі, тягнуть за собою адміністративну відповідальність з накладанням значного штрафу на громадян.

 

 

 

 

Останні Новини

Наші новини та події за останній період

[на даний момент новини відсутні]