--

Охорона лісу

--

Лісозаготівля

--

Переробка

--

Лісовідновлення

РОЗПОЧАЛАСЬ ПІДГОДІВЛЯ ЛІСОВИХ МЕШКАНЦІВ

 

З настанням холодів суттєво ускладнюється виживання диких тварин у природному середовищі. Погіршення погодних умов заважає диким тваринам якісно і регулярно харчуватись тим, що зазвичай складає їхній раціон. Для лісових мешканців це період суворих випробувань на виживання, адже листя з дерев і кущів опало, і прогодуватись тваринам, основним кормом яких є рослинність, стає вкрай важко. Лісівники філії « Радомишльське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» допомагають лісовим мешканцям пережити цю пору та проводять підгодівлю. Це дозволяє звірам поновити сили і допомагає вижити, коли звична природня їжа важкодоступна.

 

 Розпочали підгодівлю мисливських тварин із настанням холодів. Тепер працівники єгерської служби регулярно перевіряють годівниці, підгодівельні майданчики та при потребі наповнюють їх кормом.

 

Дбають радомишльські лісівники і про підготовку відповідно обладнаних спеціальних місць, де дичина харчуватиметься. Адже тварини звикають до конкретного місця і саме до нього приходять підкріпитися у холода. Єгерська служба разом з лісовою охороною регулярно обстежують стан «лісових їдалень», при потребі ремонтують та встановлюють нові.

 

У філії в 2023 році побудували 20 годівниць для козулі, 20 солонців, 3 підгодівельних майданчики з навісом для копитних та 9 підгодівельних майданчиків для зайця –русака .

 

До підгодівлі диких тварин лісівники підходять професійно та з високою відповідальністю. Головним правилом для них у цій роботі є  те, що підживлення не повинно замінювати природну кормову базу і перешкоджати природним інстинктам диких тварин.


Останні Новини

Наші новини та події за останній період

[на даний момент новини відсутні]