< Попередня новина

Головні лісничі Житомирщини обговорили норми нового закону

В Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства проведено виробничу нараду з  головними лісничими державних лісогосподарських підприємств.
З 18 грудня цього року  вступає в дію Закон України "Про оцінку впливу на довкілля". До того часу Кабінет Міністрів України повинен  прийняти відповідні нормативно-правові акти,  забезпечити приведення нормативно-правових актів Уряду, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із цим Законом.
«Новації прийнятого закону торкнуться кожного лісгоспу, - зазначив перший заступник начальника управління Роман Ільїн, - адже ним запроваджується процедура обговорення із громадськістю майбутньої  планової діяльності підприємства.»
Які новації у веденні господарства чекають лісівників після введення в дію закону, як на практиці пройти цю складну процедуру оцінки впливу  - такі питання обговорили учасники заходу.
Як останнім часом повелося, у лісівників є багато питань до розробників законопроекту. Адже нові правила суттєво вплинуть на стан  соснових насаджень, який  сьогодні вже є майже критичним через прогресуючий процес всихання. Та й загалом забюрократизована нині процедура отримання різноманітних дозволів на проведення в лісах санітарних заходів, яких потрібно вживати негайно, після введення в дію закону ще ускладниться. 
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ