< Попередня новина

Інформація щодо гасіння великих лісових пожеж

Великі лісові пожежі на Житомирщині, котрі лісівники області приборкують від п’ятниці минулого тижня, частково локалізовані. 

Зокрема в Лугинському лісгоспі вдалося локалізувати осередки в Лугинському та Радогощанському лісництвах. Натомість в Повчанському лісництві  ще триває локалізація пожежі  орієнтовною площею 11 гектарів.

В Народицькому спец лісгоспі локалізовано осередки в Заліському та Радчанському лісництвах, в  Народицькому, Кліщівському та Базарському – локалізація триває.

В  Замисловицькому та Радовельському лісництвах Білокоровицького лосгоспу всі осередки загальною площею понад 200 гектарів теж локалізовано.

Вчора лісівники  Новоград-Волинського держлісгоспу боролися з пожежею в Курчицькому лісництві. Завдяки оперативним та професійним діям лісової охорони, осередок займання локалізовано. Площі уточнюються.

Окрім цього, за вчорашній день пожежні ланки лісогосподарських підприємств ліквідували 14 дрібних пожеж площею до гектара. Всі вони – через безвідповідальність мешканців нашої області, котрі продовжують спалювати сухотрав’я, сміття, сінокоси тощо.

Відтак лісова охорона працює і над виявленням порушників лісового законодавства. Так до адмінвідповідальності за порушення правил пожежної безпеки в лісах України притягнуто 3-х осіб. З порушників до бюджетів стягнуто 1260 грн. штрафів та 148.4 тис.грн. заподіяної шкоди за знищення лісів.
Залишається сподіватися, що ці факти застережуть інших від бажання розводити вогнище на полях, городах та у лісі.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ