< Попередня новина

Лісгоспи Житомирщини сплатили в минулому році 785 мільйонів гривень податків

Про це повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.
До Державного бюджету надійшло 389,1 млн. грн. У багатьох районах області лісова галузь є не тільки основним роботодавцем, а ще й платником податків. Відтак місцеві бюджети поповнились на 246 мільйонів гривень. Єдиного внеску, що відраховується до Пенсійного фонду, сплачено 149,8  мільйона гривень.
Попри таке податкове навантаження, 652 мільйони гривень лісгоспи витратили на ведення лісового господарства.
Державні лісогосподарські підприємства області забезпечують роботою майже 6 тисяч осіб. Їх сереньомісячна заробітна плата складає 9656 грн. В порівнянні з минулим роком вона зросла майже на 800 гривень.
«Рік, що минув, рік для нашої області був досить складним, - зауважує Віктор Сахнюк, - Масштабні весняні пожежі, ліквідація їх наслідків, труднощі з реалізацією деревини – це далеко неповнй перелік важких питань, котрі впродовж року нам доводилося вирішувати. Але лісівники області посадили 6478 гектарів лісу, виростили 36 мільйонів сіянців лісових порід, котрими навесні будемо проводити садіння. Протягом року лісгоспи закуповували протипожежну та лісогосподарську техніку, виробниче обладнання, проводили ремонти адміністративних та виробничих приміщень, переоснащували та доукомплектовували лісові пожежні станції. Крім того, лісівники охороняли ліси від лісопорушників, а мисливську фауну – від браконьєрства.»
Тепер в підприємствах триває детальний аналіз всієї господарсько-фінансової діяльності в попередній рік, зокрема ефективності використання лісосировинних ресурсів та виробничо-технічної бази, з тим, щоб визначити пріорітети та економічно виважені кроки щодо  розвитку кожного лісгоспу в майбутньому.»
 
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ