< Попередня новина

Лісу - бути!

Впродовж останніх 10 років на Житомирщині щовесни предстаники засобів масової інформації разом з лісівниками  висаджували ділянку «журналістського» лісу. Цьогоріч карантин вніс свої корективи, проте від традиції відступати не варто. Відтак напередодні Дня журналіста масс-медійники області долучилися до заліснення лісових ділянок, котрі постаждали від весняних пожеж.
    В Ігнатпільському лісництві Овруцького лісгоспу кілька тижнів тому вогонь знищив 8-річні лісові культури. Над залісненням цієї площі і працювали сьогодні лісівники з журналістами. Садили саджанці сосни із закритою кореневою системою.
   " Вся лісокультурна кампанія в лісгоспах Житомирщини проводиться сіянцями, вирощеними у власних теплицях і розсадниках – від 30 до 40 мільйонів штук щорічно, - повідомив перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливськогогосподарства Роман Ільїн - . В цьому році в лісогосподарських підприємствах області додатково створено тимчасові розсадники та висіяно в них насіння, аби  мати садивний матеріал для заліснення згарищ."
    Частина підприємств практикує вирощування сіянців із закритою кореневою системою  - близько 1 мільйона штук.  Для отримання такого садивного матеріалу лісівники застосовують спеціальну технологію вирощування, він обходиться дещо дорожче від звичайних сіянців, проте має ряд переваг. І саме він став у нагоді цього року – бо його можна висаджувати на ділянки навіть влітку.