< Попередня новина

Лугинський спецлісгосп відвідали керівники лісогосподарських підприємств Житомирщини

Лугинський спецлісгосп донедавна серед решти лісогосподарських підприємств Житомирщини відверто «пас задніх». Трохи більше року тому підприємство очолив новий керівник – Руслан Бондарчук. Відтоді лісгосп змінився до невпізнаваності. Тут зуміли налагодити стабільне і рентабельне лісовиробництво, що має гарні перспективи для наступного розвитку.
В 2020 році підприємство реалізувало лісопродукції на 60 мільйонів гривень -  це приблизно вдвічі більше поперднього року.
Лісгосп придбав нову лісогосподарську техніку, оновив переробні потужності, засоби пожежогасіння, провів ремонти адміністративних та виробничих будівель, облаштування територій тощо.
Загалом на придбання основних засобів виробництва та проведення ремонтних і будівельних робіт тут витратили 10,5 мільйонів гривень. 
Тому чергова виїзна нарада керівників держлісгопів Житомирського обласного управління лісового та мисливського господартва була запаланована саме в цьому підприємстві. 
Попри дошкульний мороз, учасники заходу відвідали автотракторний парк, оглянули новопридбану техніку, комплектацію лісопожежної станції, ознайомилися з організацією виробничого процесу цеху переробки деревини.
В минулому році лісгоспом перероблено 7011 м3 деревини та отримано готової продукції 2775 м3 на суму 6525 тис грн. Як розвивати цей напрямок діяльності далі – ділився планами керівник лісгоспу.
В ході пленарного засідання учасники наради обговорили першочергові завдання: в яких обсягах вже проведено заготівлю насіння хвойних порід, як лісгоспи готуються до лісокультурної кампанії та пожежонебезпечного періоду.
«Ми плануємо в цьому році максимально збільшити обсяги лісовідновлення, - наголошує Віктор Сахнюк. -  Особливо це стосується підприємств, котрі постраждали від пожеж.  Тому вже зараз готуємо усю необхідну техніку, щоб з настанням відповідних погодних умов провести підготовку грунту і взятися до садіння.
Як тільки зійде сніг – лісові масиви  маємо привести до належного санітарного стану: вздовж доріг, у місцях відпочинку за зиму збереться сміття, зрозуміло, що йому не місце в лісі.»
Окрім того, вирішили продовжити роботи з облаштування пожежних водойм, хоча б один такий об'єкт повинен бути в кожній майстерській дільниці. Продовжаться роботи із запровадження в управлінні трирівневого відеонагляду за лісами області.
З-поміж іншого в ході наради проаналізували виробничо-фінансові показники діяльності підприємств, закцентували увагу на тих моментах, котрі потребують негайного втручання та виправлення.
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ