< Попередня новина

На порядку денному - боротьба з лісопорушеннями

Начальник відділу лісового господарства, охорони та захисту лісу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Валентин Венгерчук взяв учать у нараді за участю першого заступника голови ОДА Володимира Федоренка та представників правоохоронних органів, лісової галузі та науковців області щодо протидії незаконному рубанню лісу.
Науковці представили свої напрацювання в питаннях моніторингу лісових насаджень.
Лісівники ж надали свої пропозиції протидії лісопорушенням. Зокрема пропонується ініціювати внесення змін до Кримінального кодексу України щодо введення кримінальної відповідальності за перевезення/транспортування лісоматеріалів, інформація щодо яких відсутня на момент огляду в єдиній базі електронного обліку деревини з обов’язковою конфіскацією транспортного засобу.
Ефективним методом боротьби з незаконним обігом деревини лісівники вважають запровадження електронного обліку заготовленої деревини усіма постійними лісокористувачами. 
Найбільше ж нарікань у лісівників сьогодні на надто м'яке покарання за вчинення порушень лісового законодавства. Посилення ж відповідальності за скоєння лісопорушень значно покращить ситуацію з незаконними рубаннями та незаконним обігом деревини.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ