< Попередня новина

В лісгоспах Житомирщини радіють першим сходам

В теплицях лісогосподарських підприємств Житомирщини зявилися перші сходи сосни та ялини. Рівненькими рядочками крихітних рослинок, котрі нині більше схожі на мох, тішаться всі: і лісокультурниці, і майстри, і лісничі, і керівники господарств. 
Найбільше дивуються діти, котрі перший рік  у шкільному лісництві : невже з такої «малявки» виросте височезна та товстезна сосна?
Загальна площа цьогорічних посівів у розсадниках та теплицях лісгоспів області складає понад 33 гектари, 10 гектарів займають хвойні, понад 22 -  листяні породи.
Впродовж останніх років підприємства значно осучаснили своє тепличне господарство, обладнали найновішими системами поливу та підживлення. Аби отримати садивний матеріал високої якості -  спеціалісти мають врахувати багато чинників: склад та кислотність  грунту,  обробка  від хвороб,  регулювання  вологості, кількість та своєчасність прополювань тощо.
Найновітніші методи вирощування садивного матеріалу практикують у Житомирському лісгоспі. Саджанцями із закритою кореневою системою тут створюють до 50%   лісових культур.  Щорічно на базовому розсаднику підприємства вирощують від  500 до 600 тисяч штук таких сіянців. В минулому році лісгосп  придбав 810 спеціальних касет для вирощування сіянців із закритою кореневою системою багаторазового використання загальною ємністю майже 52 тисячі садивних місць. 
Нині над молодими сходами в теплицях та розсадниках підприємств доглядають  досвідчені  спеціалісти, і від їх сумлінної праці  залежить  якість майбутнього «врожаю».
 
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ