< Попередня новина

Знання та компетентність в сфері охорони праці - необхідна складова безпечної роботи працівників

У зв’язку зі значним оновленням кадрового складу лісництв та інженерно-технічних працівників лісгоспу,  для забезпечення належного рівня знань в сфері охорони праці 6 грудня   2019 року в ДП «Лугинський спецлісгосп» проведений позаплановий семінар-навчання з питань охорони праці за участю за участю керівництва,  інженерно - технічних працівників лісгоспу та виладачів з питань охорони праці ТОВ «НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР «МАЙСТЕР КОУЧ» м. Київ.
Учасників  семінар-наради проінформовано що протягом  2019 року, як і попередні роки, в лісгоспі одним з головних напрямків діяльності підприємства поряд з питаннями виробничої діяльності були питання створення працівникам безпечних умов праці,  профілактики виробничого травматизму, дотримання працівниками Закону України  „Про Охорону праці",  галузевих  Правил, виробничих та посадових інструкцій з охорони праці, вимог наказів Держлісагенства, Житомирського ОУЛМГ та інших нормативних актів з Охорони праці.
Під час проведення семінару значну увагу було приділено питанням  забезпечення вимог галузевих Правил, виробничих та посадових інструкцій з охорони праці, питанням пожежної безпеки в  лісовому господарстві. 
Окремо було розглянуто питання забезпечення безпеки працюючих та вимог законодавства з охорони праці при проведенні лісозаготівельних робіт підрядними організаціями по договорам підряду.
З метою подальшого покращення стану охорони праці, пожежної безпеки та культури виробництва по створенню здорових і безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму,  на підприємстві розроблена  план-програма  на 2019 рік. Розглянуто ряд питань та заходів для виконання в 2020році. Доведено Рішення комісії оперативного, адміністративно-громадського контролю з охорони праці ІV рівня Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та Житомирської обласної організації профспілки працівників лісового господарства від 23 жовтня 2019 року.
    Інженер з ОП ДП «Лугинський спецлісгосп» Смиковський Б.А.