< Попередня новина

21 рейдова бригада щоденно виїждає з держлісгоспів на охорону лісів Житомирщини

В посиленому режимі нині працюють рейдові групи лісової охорони державних лісогосподарських підприємств Житомирщини. Адже до звичних уже охорони від лісопорушень та браконьєрства додається ще й пильнування за хвойними молодняками – наближається період новорічно-різдвяних свят.
Лісівники традиційно облаштовують пункти продажу зелених красунь і запрошують мешканців та гостей області придбати різдвяні деревця саме там.
По-перше, заготівля ялин та сосен, котрі пропонуватимуться до продажу, не завдасть жодної шкоди ні лісу, ні навколишньому середовищу, бо вирощені вони на спеціальних плантаціях і призначені для реалізації в передноворічний період, або ж в ході проведення прорідження лісових культур. Крім того, деревця ці є легально заготовленими і від їх продажу сплачуються податки до бюджету.
На разі ж усі сили лісових охоронців спрямовані на попередження випадків лісопорушень та браконьєраства. Постійне рейдування з підкріпленням з працівниками поліції дає свої результати. Від початку року держлісгоспи області провели понад 3600 рейдів з охорони лісів та майже 1200 – по боротьбі з порушниками полювання. На порушників складено 146  протоколів, в тому числі 48 – за порушення правил полювання.
В зловмисників вилучено 289 кубічних метрів деревини, 4 транспортних засоби, 2 одиниці зброї та 3 одиниці інших знарядь правопорушень. До поліції передано 112  матеріалів справ.