< Попередня новина

Лісгоспи Житомирщини готові до садіння лісу

Про це повідомив перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн в ході засідання колегії обласного управління, присвяченому підсумкам роботи за минулий рік.
В поточному році лісгоспи запланували виконати відтворення лісів на площі 5380 га. Таким чином усі зруби попередніх років будуть заліснені. 
На сьогодні підприємства фактично підготували усі площі, відведені під садіння. В достатній кількості лісівники мають стандартних сіянців для проведення весняної лісокультурної кампанії.
В минулому році лісгоспи заготовили 72 991 кг  насіння, в тому числі хвойних порід – 1703 кг, листяних і чагарникових 71 288 кг, насіння  дуба звичайного – 63 400 кг. На об’єктах  постійної лісонасіннєвої бази заготовлено 58 % від загальної кількості насіння.
Відтворення лісів проведено на площі 6028 га, що становить 105% до річного завдання. Понад 4 тисячі гектарів лісових культур (3,1 тисячі гектарів сосни та 620 гектарів дуба) переведено   у вкриту лісом площі.
Детальному аналізу підлягали і фінансово-економічні показники  діяльності  в минулому році. На введення лісового господарства лісгоспи  спрямували  650 мільйонів гривень власних коштів .
До зведеного бюджету за рік сплачено 651 млн. грн. 63% з цієї суми надійшло до Державного бюджету, решта – до місцевих. 
Найбільшу питому вагу в сумі сплачених податків і зборів становить рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 238,4 млн. грн. та податок на доходи фізичних осіб – 131,7 млн. грн.
Що ж стосується, обсягів реалізації, середньомісячної заробітної плати та одержаного прибутку – то ці показники керівники лісгоспів хотіли би значно покращити. Відтак відверта розмова точилася навколо питань, що вже зроблено та яких заходів ще потрібно вжити, аби ситуацію виправити.