< Попередня новина

Лісівники-раціоналізатори продемонстрували свої винаходи

В Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства завершився щорічний конкурс на кращі раціоналізаторські пропозиції щодо механізації трудомістких, допоміжних робіт, економії паливно-енергетичних і лісосировинних ресурсів та впровадження нової техніки  і прогресивної технології в підвідомчих підприємствах.
Загалом до обласного конкурсу надійшло 14 раціоналізаторських пропозицій, в розробці яких взяли участь 35 авторів  та співавторів. 
Конкурсна комісія визначила 4 кращих роботи, за погодженням з авторами запроваджуватися іншими лісогосподарськими підприємствами. 
Зокрема, перше місце за результатами конкурсу присуджено рацпропозиції Миколи Каменчука з державного підприємства «Лугинське СЛГ» «Пристосування для прискорення навантаження автомобільних контейнерів з пакетами продукції деревообробки”.
В Житомирському та Бердичівському лісгоспах придумали, як вдосконалити роботу дровоколів. 
Група раціоналізаторів з Овруцького спецлісгоспу провела переобладнання пульту управління гідроманіпулятором. Річ у тім, що завод-виробник пульт управління встановлює на напівпричіпи, а працівники Овруцького спецлісгоспу переобладнали його в кабіну трактора. Таким чином трактористу при проведенні навантажувально-розвантажувальних робіт не потрібно виходити з кабіни трактора, завдяки чому виключається небезпека його травмування, покращуються умови праці та підвищується її продуктивність.
Всіх авторів та співавторів відзначено заохочувальними преміями.
Очікується, що загальна сума річного економічного ефекту від  впровадження всіх раціоналізаторських пропозицій складе понад 300 тисяч гривень.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ