< Попередня новина

Лісівники Житомирщини активно відновлюють ліси після пожеж

На Житомирщині триває осіннє садіння лісу. Особливо активно проводять лісовідновлення у північних районах області – там, де державний лісовий фонд навесні постраждав від пожеж.
«Відновити пошкоджені ліси маємо в найкоротші терміни, - наголошує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. – а позаяк площі це немалі, то на допомогу прийшли усі держлісгоспи області.  Відтак колеги з південих, східних та центральних лісгоспів невеличкими групами з суворим дотриманням карантинних вимог  приїздять на Овруччину, Олевщину та Лугинщину, щоб найефективніше використати кожен день, коли дозволяють погодні умови садити».
Не стоять осторонь такої роботи і працівники обласного управління лісового та мисливського господарства: вчора на чолі з Віктором Сахнюком та головою обласної профспілки працівників лісового господарства Володимиром Ткачуком спеціалісти установи садили ліс в Овруцькому спецлісгоспі.
В Ситовецькому лісництві, котре найбільше зазнало від вогняної стихії, вони висадили близько 6 тисяч дерев. Культури створювали змішані: сосну чергували з березою, а по периметру усієї ділянки висадили аморфу – вона створюватиме природний барєр на випадок поширення вогню.
Проектуючи схему садіння, тамтешні лісівники вдалися до експерименту: в одному ряду висаджували звичайні сіянці сосни, в наступному – із закритою кореневою системою, а далі спостерігатимуть за їх ростом та розвитком.
Загалом в цьому підприємстві вогонь пошкодив майже 440 гектарів молодих насаджень.  Станом на сьогодні 128 гектарів уже заліснено. Роботи ці триватимуть, доки дозволятимуть погодні умови.
В лісових розсадниках та теплицях лісівники області виростили понад 50 мільйонів сіянців різних порід, тож садивного матеріалу мають достатньо.
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ