< Попередня новина

Ми скучили за роботою в лісі, - вихованці шкільного лісництва

«Ми так скучили за роботою в лісі, - в один голос скаржаться вихованці Левківського шкільного лісництва, котре функціонує при Житомирському держлісгоспі. – Через карантин ми пропустили стільки цікавого: і садіння, і догляди, і щорічний зліт шкільних лісництв, якого чекаємо весь рік…»
Тож як тільки трапилася нагода – юні лісівники взялися до своєї звичної справи – садити дерева. Щоправда, поки що на клумбі біля рідної школи.
«В цьому році ми закінчуємо нашу школу,  - ділиться Катя Давиденко, - тож ця клумба буде памяттю про наш клас».
Допомогу ж в облаштуванні нового квітника дітям надали старші колеги – лісівники. Вони подбали про родючий грунт, про огорожу та про саджанці.
Діти ж взялися до ландшафтного дизайну: туї, кизильник, спірею, пухироплідник розмістили на клумбі таким чином, щоб вийшов цілісний ансамбль.
«Наша школа нещодавно долучилася до загальношкільного проекту «Насіння надії», - каже заступник директора закладу Тетяна Нищук, -  мета якого – підготувати нашу молодь до ефективного використання земельних ресурсів. І етап цього проекту – впорядкування пришкільних територій. Тому ми вдячні Житомирському лісгоспу за ту допомогу, котру він нам надає. І за те, що наші школярі мають можливість долучитися до практичних робіт у лісі, на розсадниках, в теплицях. Діти це дуже люблять.»
«Функціонування шкільного лісництва нам, лісівникам, потрібне не менш, ніж дітям, - запевняє директор лісгоспу Руслан Карчевський. – Адже ми бачимо, що маємо справжню надійну зміну, що наша праця не буде змарнована, а те, що ми нині садимо, теперішні юні лісівники доглянуть, виростять та збережуть».
За годину спільної роботи – клумба майже готова. Залишився останній штрих – встелити землю шишками, котрими школярі запаслися заздалегідь.
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ