< Попередня новина

На порядку денному - епізоотична ситуація

За 10 місяців 2019  на Житомирщині виявлено 9 випадків сказу серед диких м’ясоїдних тварин. Варто зазначити, що це дещо менше минулорічного показника.
Відтак спеціалісти Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели зустріч, в ході якої обговорили питання спільної взаємодії зазначених установ під час проведення кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин від сказу.
12.09.2019 завершилася кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин на території області, всього оброблено 25481 км2, розповсюджено 637026 вакцин-принад (25шт. на км2).
Крім того, в ході зустрічі було обговорено питання синхронізації дій під час здійснення плану заходів з ліквідації випадків африканської чуми серед диких свиней. Учасники зустрічі дійшли згоди про включення ряду пропозиції до планів заходів з ліквідації можливих випадків африканської чуми свиней у дикій фауні.
Нагадаємо, що 4 листопада  на території мисливських угідь РРГО «Радомишльські мисливці» в урочищі «Біле болото» Радомишльського району Житомирської області було виявлено 2 трупи диких свиней, у пробах від яких виявлений вірус африканської чуми свиней. 
Усі необхідні заходи з ліквідації випадку АЧС виконано, зокрема: трупи диких кабанів спалено, місце захоронення неспалених решток продезінфіковано, ґрунтові дороги, що ведуть до території лісомисливських господарств зони захисту, перекриті, проведене інформування населення на території району тощо.
Єгерська служба провела обхід підконтрольних мисливських угідь - живі дикі кабани або їх трупи не виявлені.