< Попередня новина

Одразу двох нападів «чорних» лісорубів зазнав минулої доби природо-заповідний фонд Житомирщини

Рейдова група Баранівського держлісгоспу під час патрулювання лісових масивів Биківського лісництва почула звук бензопили. Наближаючись до місця, звідки йшов зарактерний шум, лісові охорнці помітили 4 незнайомців, котрі сіли в позашляховик з єврономерами та зникли в напрямку населеного пункту Довбиш.
На місці події лісівники виявили 2 зрізаних дуби та 1 граб. Найприкрішим є те, що незаконне рубання лісопорушники скоїли в ботанічному заказнику «Собачий зуб». На разі ведуться слідчі дії.
Рейдова бригада Олевського лісгоспу на території Покровського лісництва в заказнику місцевого значення «Берльоне» виявила самовільне рубання 4 дерев сосни. За слідами гужового транспортного засобу поблизу села Млинок лісові охоронці виявили 10 колод по 6 метрів, котрі, найімовірніше, були вивезені з вищезгаданого лісового кварталу Покровського лісництва, та ще 32 колодки, походження яких невідоме. На місце події лісівники викликали слідчо-оперативну групу. Всю лісопродукцію вилучено. Встановлено особу, яка обгрунтовано підозрюється у скоєнні лісопорушення, це -  житель села Млинок, який на разі переховується від правоохоронних органів.