< Попередня новина

Порушників полювання виявила єгерська служба в лісових масивах Радомишльського лісгоспу

Близько 10 години вечора рейдова бригада ТОВ « Клуб КСК »   помітила підозрілий автомобіль, який рухався по трасі Радомишль – Біла Криниця,  періодично зупиняючись.
Охоронці мисливських угідь прийняли рішення повідомити районного мисливствознавця та викликати працівників поліції. В ході огляду автомобіля правоохоронці виявили  в ньому  дві одиниці зброї нарізної, два карабіни, один з котрих обладнаний приладом нічного бачення та глушником.
В автомобілі перебувало чотири особи – всі  мешканці Київської області.
Вказані особи порушили Закон України про мисливське господарство та полювання,  позаяк полювали у темний період доби, з під'їзду на автотранспорті  та із забороненими приладами. 
При складанні протоколу порушник, громадянин  Д. відмовився давати будь-які пояснення стосовно себе та близьких родичів,  з фактами, викладеними в протоколі,  не погодився. 
Відтак районний мисливствознавець  державного підприємства «Радомишльське лісове господарство» виніс постанову про накладання адміністративного стягнення в розмірі 1020 грн. 
Варто додати, що впродовж січня 2020 року рейдовими бригадами держлісгоспів Житомирщини проведено 107 рейдів з охорони мисливських угідь. На порушників полювання складено 9 протоколів, накладено 4,3 тисячі гривень штрафів, з них стягнено -  3,3 тис. грн.
Наталія Горай,
прес-служба Житомирського ОУЛМГ