< Попередня новина

Секрети лісової справи в Житомирському лісгоспі розкривають школярам

Лісівники покладають великі надії на вихованців шкільного лісництва, адже зараз вони помічники в роботі, а в майбутньому стають чудовою заміною. Школярі активно долучаються до різних видів робіт у лісогосподарському виробництві: беруть участь у весняних та осінніх садіннях лісу, заготовляють лісове насіння, допомагають прибирати лісові масиви від сміття, взимку підгодовують птахів.
Важливим показником результативності роботи шкільного лісництва є постійна участь вихованців у науково-дослідницьких конкурсах, обласного та всеукраїнського рівнів.
Та все ж, найбільш цікавою формою організації навчально-виховного процесу, є практичні заняття та навчальні екскурсії. Нещодавно для юних природолюбів було проведено навчальну екскурсію на базовий лісорозсадник підприємства.
Інженер з лісових культур Олена Воробйова розповіла про процес вирощування лісу – шлях, який проходить майбутній ліс від насінини до стиглого віку. В ході екскурсії школярі ознайомилися з тепличним господарством, секретами вирощування декоративних рослин. Після екскурсії юні лісівники виявили бажання попрацювати на літніх канікулах у лісорозсаднику.