< Попередня новина

В лісі поблизу Малина лісівники з волонтерами зібрали машину сміття

На превеликий жаль, переважна більшість тих, хто приходить до лісу на відпочинок, залишають після себе гори сміття. Непоодинокими є і такі випадки, коли побутові відходи мешканці сіл і міст виносять або й вивозять до лісу.
Парадоксально, але потім  самі  ж громадяни і обурюються тим, що ліси засмічені, а лісівники в них не прибирають.
 І ще: ті, що смітять, як правило, не виходять на прибирання. Прибирати виходять інші. 
Так, на минулому тижні працівники Малинського лісгоспу спільно з громадськими активістами, вже вкотре в цьому році, провели прибирання  території в лісовому масиві, що розташований у прибережній смузі Малинського водосховища. Ця місцина відома в народі під назвою «Третя коса» і є улюбленою зоною відпочинку місцевих. Чому ж тоді це мальовниче місце люди перетворюють на смітник – питання, як кажуть, відкрите.
В результаті проведеного спільного прибирання зібрано та вивезено на міське сміттєзвалище  повний бус побутового сміття, основна маса якого – це пластикова та скляна тара від напоїв.
Відтак лісівники нагадують, що засмічення лісів відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Однак, як показує досвід,  наших громадян не лякають штрафи та не мучать докори сумління.