< Попередня новина

В Лугинському спецлісгоспі пожежі намагаються попередити

Ліквідація  лісових пожеж вимагає значних затрат коштів та ресурсів. Тому надважливим для лісівників є завдання пожежу попередити.
З цією метою в Лугинському спецлісгоспі вживають ряд профілактичних заходів. Серед них – створення мінералізованих смуг. Впродовж чотирьох місяців  цього року тут створено майже 120 км таких смуг та проведено догляд за  вже існуючими протяжністю 198 км. Крім того, лісова охорона постійно створює нові мінсмуги, в першу чергу вздовж доріг, на межах з сільськогосподарськими полями та лісами інших користувачів, а також в хвойних молодняках, де у випадку виникнення пожежі існує великий ризик поширення її на значні території.
Працівники, котрі проводять ці роботи, ретельно слідкують, аби такі протипожежні бар'єри відповідали усім вимогам: мали відповідну ширину, а хвоя, трава, лісова підстилка та інші матеріали, що здатні горіти, були добре присипані землею.
Спеціалісти лісгоспу постійно проводять серед населення роз'яснювальну роботу, адже  основною причиною виникнення пожеж в екосистемах є людський фактор, відтак лісівники закликають громадян відповідально ставитись до природи і праці лісівників під час перебування в лісових насадженнях.