< Попередня новина

В північних районах Житомирщини лісівники цілодобово гасять пожежі

Впродовж всього минулого тижня лісівники Житомирщини боролися з лісовими пожежами. Проте вихідними ситуація значно ускладнилася, адже до лісу пішли цілі юрби відпочивальників. Результатом таких відвідин стали десятки пожеж, приборкати які лісівникам неймовірно важко.
За минулу добу  в лісах області сталося понад 20 випадків загорянь, загальною площею понад 50 гектарів. До їх ліквідації було залучено значні сили та засоби – близько 500 осіб, півсотні автомобілів та стільки ж тракторів.
Сьогодні переважно в північних районах зафіксовано близько 10 дрібних загорянь, площею до 1 гектара. Та  ще стільки ж більших.
На цей час локалізована масштабна лісова пожежа в Дивлинському лісництві Лугинського лісгоспу, котру лісівники з рятувальниками приборкують відучора.
З чотирма пожежами одночасно бореться лісова охорона Народицького спецлісгоспу. Понад 100 осіб зі спеціальною технікою в неймовірно важких умовах рятують ліси від вогню.
Понад 200 осіб нині  гасять  пожежі  в  Замисловицькому та Білокоровицькому лісництві Білокоровицького лісгоспу.
У всіх випадках ситуація ускладнюється тим, що горять території  лісових боліт з високою сухою рослинністю, по якій вогонь поширюється надто швидко і загасити його вкрай важко.
Частина пожеж до лісу зайшла з полів, котрі мешканці області продовжують випалювати, вперто ігноруючи усі прохання та застереження.
До ліквідації великих пожеж залучені сили та засоби сусідніх лісгоспів та бійці підрозділів ДСНС.
Попри  професійні та злагоджені дії лісової охорони, ситуація є досить критичною. Держлісгоспи області спрямували на гасіння значні людські та технічні ресурси, проте лісівники вже надто виснажені.  На цей час вогнем пройдено понад 500 гектарів. Найскладнішою залишається ситуація в Народицькому, Лугинському та Білокоровицькому лісгоспах.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ