< Попередня новина

В Поліському заповіднику відзначили день птахів

У традиційні весняні акції із залученням учнівської молоді цього року втрутився карантин. Проте лісова охорона працює в штатному режимі і виконує всі необхідні лісогосподарські заходи.
Тож і Всесвітній день птахів в Поліському природному заповіднику традиційно відзначений вивішуванням шпаківень, наразі лише силами штатних працівників заповідника та Селезівського лісництва.
«Це важлива справа, - наголошує тво обов’язки директора заповідника Павло Лінкевич, -  оскільки останнім часом ліс постійно наражається на небезпеку масового враження шкідниками, кількість та різновиди яких з кожним роком збільшується. А враховуючи погодні особливості, що спостерігаються з серпня минулого року, цей рік можемо очікувати новий спалах всихань і активного розмноження ксилофагів.»
А це нові втрати не просто дерев - це втрати великої кількості цінних властивостей, що дають дерева в екосистемах. Тож дуже важливо, щоб на сторожі здоров'я лісу були комахоїдні птахи, які здатні активно винищувати шкідників. Синички, повзики, мухоловки - щороку  в заповіднику розвішують для них нові домівки, і всі вони активно заселяються, жодна не залишається порожньою.
Ольга Бєльська, фото – з архіву заповідника.