< Попередня новина

Віктор Сахнюк: ліси після пожеж будуть!

Масштабну кампанію з садіння лісу розгорнуть наступного тижня лісівники Житомирщини.
У семи північних лісгоспах області, котрі навесні найбільше постраждали від пожеж,  до відновлення лісу долучаться усі 20 лісогосподарських підприємств обласного управління.
Враховуючи непросту епідеміологічну ситуацію в регіоні, аби не допускати скупчення людей, садіння триватиме впродовж 5 днів невеликими групами на окремих ділянках.
Бо ж пандемія мусить колись пройти, а ліси мають рости, - кажуть лісівники. Тож поки погодні умови є сприятливими, на ділянках, де вже проведено усі підготовчі роботи, лісівники висадять саджанці сосни, дуба, модрини, берези, вільхи тощо. Переважно створюватимуть змішані лісові кутури, адже вони є стійкішими до хвороб та пожеж. Аби уберегти новостворені насадження від поширення вогню, вздовж доріг та на межі з ділянками лісу обовязково створюватимуть буферну зону з листяних порід.
«Лісівники завжди вирізнялися своєю згуртованістю та взаємопідтримкою, - коментує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.  -  Тож і нині наша спільна праця є запорукою того, що ліси  після пожеж будуть. Мешканці нашої області можуть бути впевнені: жодна ділянка не залишиться незалісненою.»
Нагадаємо, державними лісогосподарськими підприємствами Житомирщини щорічно відтворюється понад 6 тисяч гектарів лісу – це найбільше серед областей України.
З початку цього року в області вже відтворено 5320 гектарів лісу.
В лісових розсадниках та теплицях лісівники виростили понад 52 млн. сіянців різних порід.
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ