< Попередня новина

Вітаємо Олега Дідуса!

5 червня 45 років виповнюється директору державного підприємства "Ємільчинське лісове господарство" Олегу Дідусу. Колектив Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та всі лісівники області приєднуються до вітань та зичать ювіляру усіляких гараздів.

Серед лідерів галузі
5 червня 1974 року в селі Рудня Іванівська Ємільчинського району в родині водія автоколони   Дідуса Якова Радіоновича та його дружини Валентини Іванівни  народилась четверта дитина – син Олег. 
З юних літ батько відкрив Олегу неймовірний світ природи, вчив жити в гармонії з нею, а  матуся  прививала любов та шанобливе ставлення до людей праці. 
Після закінчення Руднє-Іванівської середньої школи в 1991 році юнак вступив до Малинського лісотехнічного технікуму по спеціальності «Лісозаготівля і транспортування деревини» ,  звідки   був призваний до армії. Службу проходив у рядах Національної гвардії,  за вірну службу Батьківщині дослужився до звання старшини. 
 Коли повернувся, навчання в технікумі уже розпочалось, отож  Олег Якович написав заяву про відновлення на факультеті.  У  1995 році  завершив навчання  і  одразу  приступив до роботи в Ємільчинському  держлісгоспі. Праця на рідних теренах була  по суті мрією його життя і  ця мрія збулась. А  першою сходинкою в  лісовій кар’єрі  стала трудова діяльність на посаді підмінного майстра на нижньому складі  у  селі Жужель. Згодом  Олег Дідус  без відриву від виробництва вступив  до Львівського державного лісотехнічного університету, який закінчив у 2001 році,  отримавши  нову спеціальність «Лісоінженерна справа».
Через  два роки   його призначають виконуючим обов’язки начальника нижнього складу,   а  потім  - начальником. Варто  зазначити, що новий керівник складу  працював не просто старанно, а з великим завзяттям, з максимальною віддачею для виробництва. Не дарма  йому довірили основний підрозділ лісгоспу, де  тоді працювало 278 робітників,   вони  заробляли основні  кошти для  лісгоспу.  В цей період в лісовому господарстві  значна  увага приділялась власній переробці та ресурсозберігаючим технологіям, а також культурі виробництва. У Ємільчинському держлісгоспі  ці важливі напрямки  діяльності завжди були на високому рівні.
І ось у   2000 році  постало  питання: « Кому довірити керівництво лісгоспом»?  Тодішній  директор  Валентин Севастьянович  Ейсмонт, якого переводили  керувати  Коростишівським  держлісгоспом,   запропонував на своє місце 26-річного Олега Дідуса. На той час він був наймолодшим директором в системі лісового господарства України, але  дуже скоро очолюване ним лісо підприємство  стало займати лідируючі позиції в галузі, особливо в такому сегменті, як власна деревообробка.
Нині це потужне, високотехнологічне  підприємство, найбільший роботодавець і платник податків   в Ємільчинському районі. Зараз в лісгоспі трудиться приблизно півтисячі працівників із досить пристойною заробітною платнею, соціальним пакетом та різноманітними матеріальними стимулами. По суті, жодне  громадсько   значиме  міроприємство в районі та мабуть і в області  не обходиться  без спонсорської допомоги  цього держлісгоспу, а його керівник є поважною і шанованою людиною. Олег Дідус – депутат Ємільчинської  селищної   ради, відзначений багатьма  державними нагородами, має почесні звання «Відмінник лісового господарства України» та «Заслужений лісівник України».  Разом зі своєю дружиною виховують трьох  синів: Дмитра, Дениса і  Назара.
За принциповість, порядність, доброзичливість його поважають колеги і друзі.
- У мене з Олегом Яковичем дружні і партнерські стосунки,  хоча ми, в якійсь мірі і конкуренти, - стверджує директор ДП «Ємільчинський лісгосп АПК» Юрій Прокопов. Він є надійним товаришем, який у скрутну хвилину завжди прийде на допомогу. А в лісовому господарстві таких ситуацій буває чимало. Наведу лише один приклад. В кінці минулого року ми  розпочали зводити власний навантажувальний майданчик, на станції Яблунець, але в нашому лісгоспі необхідної техніки бракувало.   Звернулися до сусідів за допомогою.  Олег Якович розпорядився виділити нам потужні агрегати і ми цей майданчик, буквально за два тижні збудували. Тепер економимо  десятки тисяч гривень, бо маємо власний логістичний напрямок. Якби таких ділових і порядних керівників було серед нас більше, то й держава у нас була б міцнішою, - запевняє Юрій Петрович.
Отож,  сьогодні друзі, рідні, колеги, а також   весь  дружній колектив  державного підприємства «Ємільчинське лісове господарство» тепло вітає  Олега Яковича  Дідуса і з ювілейною датою!
«Хочемо, щоб Ви  завжди  залишалися  таким же уважним, життєрадісним, креативним, тактовним та цілеспрямованим.  Бажаємо Вам творчих успіхів, сімейного благополуччя та звичайного людського щастя. Щоб  наша спільна справа  надихала   до нових  висот  в роботі, а робота стимулювала до добробуту, достатку і комфорту.
                          Вітаємо із 45- річним ювілеєм»!