< Попередня новина

Захищає відеоспостереження

Відеонагляд, без сумніву, – рушійна сила сучасного прогресу, бо далекосяжне «око» відеокамери помічає і фіксує навіть прості дрібниці на далекій відстані.
Новітніми відеосистемами все більше «озброюються» й лісівники, щоправда відеокамер їм треба чимало, адже відеонаглядом слід охопити тисячі гектарів лісових угідь.
У Коростенському держлісомисгоспі вже вся територія «покрита» цілодобовим відеоспостереженням.
– Тепер відеокамери встановлено у всіх 5 лісництвах лісгоспу, – стверджує головний лісничий ДП «Коростенське лісомисливське господарство» Сергій Ткачук. – Вони розміщені на спеціальних висотних вежах, а за їх роботою постійно слідкує та аналізує зібрану інформацію кваліфікований відеоспостерігач,  він є у кожному лісництві. А ще вся відеоінформація з відеокамер надходить до центрального пункту, де вона також аналізується в деталях. Таким чином ми встановили подвійний контроль за отриманою відеоінформацією, щоб не пропустити бодай якесь задимлення чи пожежу. Це значно підвищило оперативність реагування на сучасні загрози лісу і мобільність при гасінні локальних пожеж і загорянь. Під цілодобовий нагляд «підв’язано» також цілодобове чергування екіпажів 6 пожежних автомобілів, які розміщені теж у кожному лісництві.
Торік, наприклад, у наших лісах помітних пожеж не було, а пожежні автомобілі виїздили переважно на гасіння вогнищ, що виникали по сусідству у фермерів та в приватних садибах місцевих жителів.
– А лісокради  знають, що в лісгоспі повсюди відеоспостереження встановлено? – цікавлюсь у Сергія Ткачука.
– Мабуть знають, бо кількість крадіжок лісу різко скоротилася, а в 2019 році їх взагалі зафіксовано не було. Так що,  ефект очевидний, – зауважує головний лісничий Коростенського  держлісомисгоспу.
До речі, нещодавно для кожного працівника лісової охорони лісгосп закупив ще й невеликі нагрудні відеокамери і відеореєстратори, які фіксують конфліктні події, як у поліцейських, а відзняте відео часто служить доказовою базою при розгляді  спірних і конфліктних ситуацій.
Як бачимо, «всевидяще око» відеокамер є надійним захисником лісових угідь від всіляких загроз і ризиків.
Володимир ВАСИЛЬЧУК.