< Попередня новина

Житомирські лісівники грунт для сіянців сосни привезли із закордону

В Житомирському лісгоспі цього року лісове насіння висіяли в грунт, в котрому не росте бур'ян.
Завезли його на базовий лісорозсадник підприємства  аж із Прибалтики спеціально для вирощування сінців із закритою кореневою системою. 
«На перший погляд, ніби то й буденна справа: виполоти бур'яни в посівах, - ділиться наболілим директор лісгоспу Руслан Карчевський, -  однак хто знайомий з цією справою зблизька, знає, що коли з маленької касети висмикується бур'ян, то досить часто разом з ним витягується і сіянець, або ж пошкоджується його коренева система. В результаті – сіянець гине. Тому грунт без бур'янів – це не тільки полегшення догляду за посівами, це фактично їх збереження.»
Відтак в базовому розсаднику цього підприємства цьогоріч виростили близько 400 тисяч штук сіянців хвойних порід із закритою кореневою системою, 50 тисяч штук – у спеціальних касетах.
«Такими соснами в касетах, вирощеними у нашому лісгоспі, - продовжує Руслан Анатолійович, - цієї весни заліснювали лісові ділянки, пошкоджені весняними пожежами в лісгоспах Овруччини. Нам приємно, що і ми доклали рук до відновлення лісів, постраждалих від вогняної стихії».
Нагадаємо, що впродовж травня-червня лісівники Житомирщини відновили понад 100 гектарів лісів, пошкоджених вогнем. Використовували для цього сіянці із закритою кореневою системою – вони придатні для садіння впродовж усього вегетаційного періоду.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ