< Попередня новина

Житомирські лісівники облаштовують нові протипожежні об'єкти

Ті, кому хоч раз доводилося лвквідовувати пожежу в лісі, добре знають, наскільки важливо в таких ситуаціях знати місцевість, розміщення лісових доріг, квартальних просік тощо. 
Проте  в цьому році ситуація на Житомирщині склалася таким чином, що до гасіння лісових пожеж долучилися колеги з сусідніх лісгоспів та навіть з областей. До всього лісівники зіткнулися ще з одним випробуванням: лісові водойми, з котрих вони не один рік могли вязти води, цього року обміліли або й повисохали зовсім.
Аби уникнути таких проблем в разі виникнення небезпечних ситуацій в майбутньому, лісівники області обстежили усі лісові та прилеглі до них території на предмет обладнання нових пожежних водойм. 
На усіх нових водних обєктах лісгоспи побудували пірси для забору води та облаштували підїзди. До прикладу, в Народицькому спецлісгоспі окрім 8 вже обладнаних пожежних водойм, взялися облаштовувати ще 9 на прилеглих територіях. В Лугинському спецлісгоспі вишукуючи нові водні обєкти, передовсім брали до уваги те, щоб мережа водойм рівномірно покривала усю територію підприємства та щоб до них можна було легко дістатися.
Тепер всі ці водойми нанесуть на спеціальні карти. Така карта постійно буде в кожному автомобілі, котрий може бути залучений до гасіння.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ