< Попередня новина

Житомирські лісівники закликають не руйнувати рекреаційні обєкти

«Не забувайте! Ви сюди ще повернетеся!,» - такі гасла повсюдно зустрічають відвідувачів місць відпочинку, облаштованих лісівниками в лісових масивах. Однак, дослухаються до таких прохань не всі.
Рекреаційна ділянка «Лісова поляна», побудована кілька років тому працівниками Баранівського держлісгоспу поблизу села Полянка, нещодавно зазнала нападу вандалів. Важко зрозуміти, з якої причини останні поламали столи та лави, понівечили стенди та дитячий майданчик. Адже за короткий час свого існування місце відпочинку встигло полюбитися місцевим мешканцям. Відтак лісівники прийняли рішення: зруйноване відбудувати - має ж хтось вчити наших громадян культурі поведінки та цивілізованому спілкуванню в природі.
Отож відновлена «Лісова поляна» знову радо зустрічає  відвідувачів, котрих тут, до слова, не бракує.
Зауважимо, що подібних рекреаційних пуктів у лісах держлісгоспів Житомирщини - близько 100.
Для їх облаштування лісівники обрали місцини, котрі з тих чи інших причин місцеві мешканці та заїжджі найчастіше обирають для вікендів. Вздовж автомагістралей, поблизу лісових річок та озерець, в мальовничих урочищах та просто на узліссях чекають на гостей «Лісові галявини», «Затишки», «Дубки», «Кринички» тощо.
Ререаційну інфораструктуру держлісгоспи області і надалі планують розширювати. Адже в умовах такого спекотного та посушливого літа, як нинішнє, – це один із дієвих заходів, спрямованих на попередження лісових пожеж.
Лісівники щиро сподіваються, що відвідувачі цих обєктів берегтимуть все, що створене кимось для їхнього комфортного відпочинку.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ