< Попередня новина

На порядку денному - відповідальне господарювання в умовах воєнного часу

Якісне проведення лісовідновних робіт на усіх площах, котрі цього потребують, залишається серед першочергових завдань лісівників. Поряд з цим, не менше сил має спрямовуватися на вирощення насаджень високобонітетних, високопродуктивних та стійких  до хвороб і змін клімату.
Ці та ряд інших питань, повязаних з вирощуванням садивного матеріалу, методами створення лісових культур, їх доглядом та формуванням насаджень, використанням на усіх етапах лісовирощування новітніх методів та сучасної ефективної техніки обговорили керівники та головні спеціалісти державних лісогосподарських підприємств Житомирщини в ході виробничої наради, проведеної  на базі Радомишльського лісомисливського господарства.
Підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в першому півріччі  відтворили лісів на площі 3735 га, що становить 110 % до річного завдання, восени запланували  створити ще  3228 га.
На сьогодні  вже зроблено поділянковий набір площ, на яких  частково необхідно провести лісозаготівельні роботи, зачищення лісосік від порубкових решток  та   підготовку ґрунту  під лісові культури.
Щодо доглядів за лісовими культурами, то тут зійшлися на тому, що на перший план мають вийти механізовані - із використанням подрібнювачів KANSAS, позаяк останні вже довели свою ефективність.
«Досвід боротьби з лісовими пожежами підказує нам, що модернізацію лісопожених станцій, комплектацію пунктів зосередження пожінвентарю, навчання лісової охорони тощо ні в якому разі не можна ставити на найменшу паузу – цей процес має бути безперевним,» - наголошує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк в ході огляду лісопожежної станції та обговорення вимог до їх облаштування.
Далі керівник загострив увагу присутніх на особливостях організації роботи рейдових бригад в умовах військової агресії.
Окрім того, в ході наради обговорили запровадження електронного лісорубного квитка, пілотного проекту із супутникового моніторингу за роботою державної лісової охорони, розглянули економічно-фінансові та виробничі питання.