< Попередня новина

Життя вчить, що ні на хвилину не можемо забувати про охорону праці

Найбільшою цінністю для нас завжди  було і є людське життя. Це особливо гостро ми усі відчули в умовах воєнного часу. Отож кожен керівник, будь-якого рівня, організовуючи колектив до роботи і націлюючи його на досягнення високих результатів, має пам'ятати, що навіть найвищі показники, чи то виробничі, чи то фінансові, не матимуть жодного сенсу, якщо не виконуватиметься одна вимога: збереження життя і здоровя працівників.  Крім того, збройна агресія додала нових небезпечних чинників, яких раніше  в нас не було.
З такими настановами звернувся начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк до учасників виїзного засідання адміністративно-громадського контролю з охорони праці ІV рівня, котре пройшло  на базі державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство».  
Впродовж дня головні інженери та інженери з охорони праці державних лісогосподарських підприємств вивчали, як  організована робота з охорони праці під час проведення лісозаготівельних, нижньоскладських робіт в Баранівському держлісгоспі. Також учасники заходу оглянули роботу автотранспортного цеху та лісопереробного комплексу.
Працівники лісогосподарських підприємств повинні  працювати  в безпечних і комфортних  умовах. Питання охорони праці  є надактуальними та вимагають посиленого контролю та уваги на всіх рівнях, - ці тези стали основним лейтмотивом усіх обговорень та дискусій дня.
«Життя не раз переконує і вчить нас, що ні на хвилину не можемо забувати про охорону праці, - наголосив Віктор Сахнюк. -  За два останніх роки в цьому напрямку зроблено багато, а от чи можливо було зробити більше -   на це питання має відповісти справедливо кожен керівник лісогосподарського підприємства області.   Нині ми повинні працювати над ризиками та зводити до мінімуму   небезпеку. Такі зустрічі будемо проводити, як мінімум, щомісячно , думаю, що всі слабкі   місця в кожному підприємстві будуть виявлені та опрацьовані. Сподіваюсь , що  кожен колектив напрацює дорожню карту з питань охорони праці та  впевнено її реалізовуватиме».
Довідково: за І півріччя 2022 року підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на заходи з охорони праці витратили 8,6 мільйона гривень власних коштів.