< Попередня новина

Ліс – не смітник !


Від початку  року державна лісова охорона лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства  виявила 37 порушників, котрі вивозили або виносили сміття в лісові масиви. На усіх оформлено відповідні протоколи та накладено штрафи на загальну суму 15,7 тисяч гривень. Минулого ж року на території області лісові охоронці виявили 255 порушників, на яких за засмічення накладено штрафів на суму майже 112 тисяч гривень.
Відтак лісівники нагадують, що за засмічення лісу законодавством передбачена адміністративна відповідальність, а саме: накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
На превеликий жаль, вивозити та виносити побутові відходи до лісу чомусь стало звичним явищем для частини наших громадян.  Прибирати ж  стихійні сміттєзвалища, котрі зявляються  в лісових масивах, доводиться лісівникам.
Так днями лісова охорона державного підприємства «Радомишльське лісомисливське господарство» ліквідувала смітник  на території земель запасу села Став-Слобода  поблизу лісового масиву Поташнянського лісництва.
12 працівників лісництва мало не цілий день збирали, згрібали та вивозили сміття, котре місцеві мешканці чомусь вивезли до лісу, де, до слова, збирають гриби та ягоди.
Таким чином з лісового масиву вивезли 2 вантажівки непотребу. Далі трактором землю розрівняли і лісова галявина має нині значно привабливіший вигляд.
Тепер лишається сподіватися, що мешканці найближчих сіл надалі будуть свідомішими та не перетворюватимуть у смітники місцевість, у якій живуть.